20. Zlatna kuna

Privredna banka Zagreb d.d.

Nominacija u kategoriji:

Banke

Privredna banka Zagreb d.d (PBZ) osnovana je 1966., članica je Intesa Sanpaolo Grupe jedne od vodećih bankarskih grupa u Europi. S oko 1,6 milijuna klijenata, poslovnih subjekata i građana i s razgranatom poslovnom mrežom više od 200 poslovnica i oko 650 bankomata PBZ pokriva teritorij cijele zemlje. S oko dva milijuna aktivnih kartica, PBZ Grupa je lider u kartičnom poslovanju s tržišnim udjelom u kreditnim karticama većim od 30 posto.

Svjesna težine situacije u kojoj se nalaze mali i srednji poduzetnici, Banka im posvećuje i posebnu pozornost. Osim širenja i unapređenja ponude ostalih kreditnih proizvoda, PBZ je odlučio pronaći rješenja i za problem nedostatnih instrumenata osiguranja, među ostalim i u suradnji s Europskim investicijskim fondom (EIF). Tako je zaključen i Ugovor o jamstvu sukladno Okvirnom programu za konkurentnost i inovacije (CIP) čime je PBZ postao prva banka u Republici Hrvatskoj koja sudjeluje u CIP programu. Suradnja s EIF-om rezultirala je posebno strukturiranim kreditnim programom EU Sinergo krediti koji obrtnicima te malim i srednjim poduzetnicima omogućava dostupnije kredite po vrlo povoljnim uvjetima financiranja. Banka je s Hamag Investom zaključila  Sporazum o poslovnoj suradnji čiji je cilj osiguranje kvalitetne potpore i uvjeta financiranja poduzetnika i obrtnika u segmentu malog gospodarstva putem pet jamstvenih programa. Uvedeni su vlastiti različiti programi restrukturiranja i reprogramiranja kreditnih plasmana malim i srednjim poduzetnicima čije se poslovanje našlo u poteškoćama, ali čiji poslovni model jamči održavanje kontinuiteta poslovanja.

Svoju inovativnost Banka je potvrdila i u razvoju elektroničkih distribucijskih kanala, stalno razvijajući suvremene proizvode i usluge. Više od 80 posto ukupnih transakcija u Banci provodi se elektronički. Internetsko bankarstvo PBZ-a od početka je implementirano s najvišim sigurnosnim standardima koji se redovno usklađuju s razvojem tehnologije. PBZ je u potpunosti usmjeren klijentima i široj zajednici u kojoj posluje, odlučan da im ponudi kvalitetne i suvremene bankarske proizvode i usluge, potvrđujući time imidž dinamične i moderne banke koja slijedi zahtjeve tržišta i svojih klijenata poštujući društveno odgovorna načela poslovanja.

Privredna banka Zagreb d.d.
Račkoga 6
HR-10000 Zagreb
Tel.: +385 (0)1 6360-000
Fax: +385 (0)1 6360-063
E-mail: uuzkk@pbz.hr
www.pbz.hr