20. Zlatna kuna

Raiffeisenbank Austria d.d.

Nominacija u kategoriji:

Banke

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) s radom je započela 1995. godine te je od početka poslovanja bila predana fleksibilnom pristupu, kontinuiranom i inovativnom razvoju usluga te neprekidnom radu na podizanju kvalitete usluge, čime već dugi niz godina aktivno sudjeluje u stvaranju novih dimenzija financijskog poslovanja.

Uvjete poslovanja u 2012. godini obilježile su negativne tendencije u potražnji za financijskim uslugama, opadanje prosječne kreditne sposobnosti klijenata i nastavak smanjivanja kvalitete imovine. U otežanim uvjetima za ostvarivanje prihoda, RBA se usredotočila na mjere unutarnje ekonomije odnosno na unaprjeđenje upravljanja rizicima i naplate potraživanja te na upravljanje troškovima poslovanja. U 2012. godini smanjena je rizičnost imovine provedbom mjera za unaprjeđenje kvalitete instrumenata za osiguranje naplate potraživanja. Uz bolju učinkovitost sustava za rano upozoravanje i praćenje plasmana, Banka planira ostvarivanje umjerenih stopa rasta poslovnih aktivnosti.

Tijekom 2012. godine RBA je svoju ponudu za građane proširila VISA Platinum karticom, koja uz prihvaćenost u više od 200 država diljem svijeta, na nekoliko milijuna prodajnih mjesta i gotovo dva milijuna bankomata, donosi brojne novitete i pogodnosti klijentima s visokim očekivanjima, zatim FlexiPREMIUM PLUS tekućim računima namijenjenim isključivo Premium klijentima RBA te RBA nenamjenskim kreditima u HRK za umirovljenike.

RBA je jedina banka sa stopostotnim udjelom hrvatskog menadžmenta među pet najvećih banaka u Hrvatskoj. Više od 2.000 djelatnika Banke svakodnevno realizira misiju poslovanja, čiji je cilj pružanje cjelovite financijske usluge najviše kvalitete te dugoročni odnosi s klijentima.

RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d.
Petrinjska 59
HR-10000 Zagreb
Tel.: +385 (0)1 4566-466
Fax: +385 (0)1 4811-624
E-mail: info@rba.hr
www.rba.hr