20. Zlatna kuna

Šestan – Busch d.o.o.

Dobitnik nagrade Zlatna kuna u kategoriji:

Mala trgovačka društva

Tvrtka Šestan-Busch d.o.o. Prelog već dvadeset godina uspješno posluje u proizvodnji 20-ak različitih tipova antibalističkih borbenih kaciga. Svoje proizvode isporučuje na četiri kontinenta te u više od pedeset zemalja svijeta, odnosno izvozi 98 posto cjelokupne proizvodnje. Tvrtka je u svjetskim razmjerima najpoznatija po visokoj kvaliteti antibalističkih zaštitnih kaciga proizvedenih prema standardima koje koristi NATO.

Zahvaljujući trima vlastitim patentima, kacige su jedinstvene i predstavljaju brend vojne industrije zaštitne opreme. Osim što su kacige estetski privlačne, lagane su i udobne za nošenje te su iznimno otporne na razne projektile. Tvrtka ima kooperacijsku proizvodnju u pet zemalja i to u Njemačkoj, Češkoj, Italiji, Rusiji i Hrvatskoj te je razvila odličnu suradnju s testno-balističkim laboratorijima DuPont, Teijin Aramid, nezavisnim institutom Beschussamt Mellrichstadt, balističkim laboratorijem u Italiji, TNO u Nizozemskoj i United States Test Laboratory.

Ostvarene rezultate zasluženo prate i mnogobrojne nagrade: tri Zlatne kune Hrvatske gospodarske komore, dvije Zlatne plakete Međimurske županije, nagrada Najbolji mali poduzetnik 2006. godine Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, nagrada Zrinskih Međimurske županije 2009., Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u UAE za 2010. godinu, status Gazele i Zlatne plakete HGK za najbolje malo trgovačko poduzeće 2011. godine; nagrada za životno djelo gospodinu Alojziju Šestanu CROMA 2011. godine, Zlatna plaketa za dijelove borbene kacige na 10. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, Zlatna medalja Rusije, Poljske i Rumunjske za inovacije dijelova kacige te Zlatna medalja i titula “Vitez inovacije“ gospodinu Alojziju Šestanu na Međunarodnoj izložbi inovacija u Bruxellesu.

Šestan-Busch d.o.o.
Industrijska zona 3
HR-40323 Prelog
Tel.: +385 (0)40 646-330
Fax: +385 (0)40 646-300
E-mail: sestan-busch@ck.htnet.hr
www.sestan-busch.hr