20. Zlatna kuna

Šišarka d.o.o.

Nominacija u kategoriji:

Mala trgovačka društva

Šišarka d.o.o. je tvrtka osnovana 1997. godine s osnovnom djelatnosti prerade drveta. Zbog postojanja velike količine korisnog drvnog ostatka rodila se ideja o proizvodnji obnovljivih izvora energije – “Peleta”  prešanog drvnog ostatka koji ima visoku energetsku učinkovitost, a ujedno je i ekološko biogorivo s CO2 neutralnim učinkom. Taj proizvod ima veliki doprinos u zaštiti okoliša, jeftiniji je od svih fosilnih goriva te je pogodan za grijanje obiteljskih kuća, vrtića, škola, hotela i bolnica.

Šišarka je u 2011. proizvela 42.000 tone gotovih peleta, od kojih se 95 posto plasira na europsko tržište. Ti rezultati postignuti su radom 24 sata dnevno kroz godinu, ali i pravovremenom dopremom potrebne sirovine za proizvodnju te pravovremenom isporukom gotove robe kupcima. Kontinuitet proizvodnje i isporuke jamče osigurane dostatne količine sirovine od Hrvatskih šuma, a samo se manji dio nabavlja u lokalnim pilanama. Za proizvodnju peleta koristi se drvo visoke kalorične moći, a riječ je o prešanoj piljevini i prešanom samljevenom drvetu, koje se kao ogrjev sve više upotrebljava i u Hrvatskoj, jer je mnogo isplativije od ostalih vrsta goriva. Troškovi proizvodnje peleta su veliki, ali siguran kupac i prodaja proizvedene robe te dobar omjer cijene i kvalitete Šišarki jamče dobro poslovanje.

Suvremeno uređena tvornica Šišrake, čiji je proces proizvodnje potpuno automatiziran, danas zapošljava 27 djelatnika. Zahvaljujući kvalitetnom i ekološkom proizvodu koji svojim kupcima omogućuje značajne uštede, tvrtka nastavlja širiti svoju proizvodnju i bilježiti daljnji porast prihoda.

Šišarka d.o.o.
Ulica 131. brigade 12
HR-32270 Županja
Tel.: +385 (0)32 835 014
Fax: +385 (0)32 835 031
E-mail: info@sisarka.com
www.sisarka.com