20. Zlatna kuna

Allianz Zagreb d.d.

Dobitnik nagrade Zlatna kuna u kategoriji:

Društva za osiguranje

Allianz osiguranje osnovano je 1890. godine u Berlinu te je jedno od vodećih svjetskih osiguravatelja i pružatelja financijskih usluga. U više od 70 zemalja diljem svijeta Allianz zapošljava više od 170.000 ljudi, koji klijentima pružaju vrhunska rješenja u osiguranju i upravljanju rizicima.

Allianz Zagreb započeo je s poslovanjem u Hrvatskoj 1999. godine te je dio regije Allianz New Europe, koja obuhvaća 17 zemalja iz srednje i jugoistočne Europe. Previranja na financijskim tržištima u svijetu i kod nas, koja su značajno obilježila protekle godine, Allianz je dočekao spreman. Dugogodišnja tradicija, konzervativni pristup te snaga u stručnosti zaposlenika čimbenici su koji Allianzu i dalje omogućuju razvoj tvrtke i stabilan rast. Široku paletu životnih i neživotnih osiguranja te kvalitetu usluge prepoznali su i brojni klijenti i tvrtke koji posluju s Allianzom u Hrvatskoj.

Povećanje premijskog prihoda tijekom godina pratilo je i povećanje prodajne mreže zastupnika te novih prodajnih mjesta. Allianz danas u Hrvatskoj posluje preko 7 podružnica, odnosno više od 200 prodajnih mjesta, a proizvodi bankoosiguranja na raspolaganju su klijentima i u svim poslovnicama Zagrebačke banke.

Protekla 2012. bila je još jedna vrlo dobra godina za poslovanje Allianza u Hrvatskoj. Jedini je među vodećih pet osiguratelja bilježio rast premijskog prihoda u oba segmenta – životnim i neživotnim osiguranjama.

Ukupni bruto premijski prihod porastao je za 6,2 posto u odnosu na 2011. godinu, uz povećanje tržišnog udjela na 12,1 posto. U životnim osiguranjima Allianz je posebno uspješno poslovao te je ostvario povećanje premijskog prihoda od čak 9,8 posto, zadržavši čvrstu lidersku poziciju na tržištu, uz povećanje tržišnog udjela na 16,7 posto. U segmentu neživotnog osiguranja ukupna bruto premija porasla je za 4,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a Allianz je u tom segmentu prvi put prešao 10 posto tržišnog udjela.

Allianz Zagreb d.d.
Heinzelova 70
HR-10000 Zagreb
Tel.: +385 (0)1 3670-367
Fax: +385 (0)1 3670-411
E-mail: osiguranje@allianz.hr
www.allianz.hr