20. Zlatna kuna

Merkur osiguranje d.d.

Nominacija u kategoriji:

Društva za osiguranje

Merkur osiguranje d.d. počelo je s radom u Republici Hrvatskoj u siječnju 1996. godine. Društvo je osnovano i u 100-postotnom je  vlasništvu Merkur Versicherung AG iz Graza, najstarijeg austrijskog i prvog europskog privatnog zdravstvenog osiguravatelja utemeljenog još 1798. godine, koji već 215 godina prati zamisao kvalitetne skrbi o svojim osiguranicima.

Unatoč sve većoj konkurenciji na hrvatskom osiguravateljnom tržištu i teškoj gospodarskoj situaciji, Merkur osiguranje je učvrstilo svoju poziciju na 3. mjestu svih životnih osiguravatelja u RH. Uspješni rezultati produkt su kvalitete i inovativnosti proizvoda te brige o klijentima, a pripis dobiti u osiguranju života je politika kojom se dokazuje da je ulaganje u policu Merkurovog osiguranja života sigurna i isplativa investicija.

Početkom 2012. godine završeni su radovi na Merkur poslovnom centru u Ulici kneza Ljudevita Posavskog 31 u Zagrebu, gdje je preseljeno sjedište Društva. U cilju još bolje dostupnosti i unaprjeđenja kvalitete osigurateljne usluge, Merkur osiguranje je tijekom 2012. godine, usprkos vrlo teškom gospodarskom okruženju, povećalo prosječan broj zaposlenih za 18 posto.

Zaposlenici su intelektualni kapital Merkur osiguranja, stoga ulažu u njhovo znanje. Tako su u 2012. godini pokrenuli cjeloviti program ulaganja u razvoj i unaprjeđenje kompetencija ljudskih resursa.

Društvo je trenutno dostupno klijentima u 34 grada diljem Hrvatske, a više od 190.000 hrvatskih građana prepoznalo je Merkur osiguranje kao sigurnog i pouzdanog partnera.

Posebna pažnja u Merkur osiguranju d.d. pridaje se stalnom kontaktu s osiguranicima i njihovom savjetovanju. Inovacije omogućuju da klijenti uvijek dobiju optimalnu ponudu, a fleksibilnost i osobni pristup su jamci trajnog zadovoljstva osiguranika.

Merkur osiguranje d.d.
Ulica kneza Ljudevita Posavskoga 31
HR-10000 Zagreb
Tel.: +385 (0)1 6308-333
Fax: +385 (0)1 6157-130
E-mail: info@merkur.hr
www.merkur.hr