20. Zlatna kuna

Calucem d.o.o.

Nominacija u kategoriji:

Srednja trgovačka društva

Calucem d.o.o. drugi je po veličini svjetski proizvođač specijalnog aluminatnog cementa koji dugi niz godina izvozi u više od 60 zemalja diljem svijeta preko prodajnih ureda u Njemačkoj, Americi i Singapuru. Svoj proizvod Calucem najviše plasira na tržišta SAD-a, Njemačke i Švedske, ali i u Južnu Afriku, Kinu, pa i Australiju. Proizvodi visoke kvalitete i orijentiranost na uslugu u kombinaciji s dobrim tržištem ključ su uspjeha ove tvrtke, a zadovoljstvo kupaca i održivo poslovanje prioriteti. Brzi rast u godinama ekonomske krize jasno potvrđuje ispravnost takvog pristupa.

Visok udio aluminija njihovu cementu daje iznimna svojstva otpornosti na visoke temperature, kiseline, kao i brzo postizanje velikih čvrstoća. Zbog toga se koristi u vrlo zahtjevnim primjenama kao što su gradnja visokih peći, kanalizacijski sustavi, ali i u ljepilima za keramičke pločice, izradi građevinskih pregradnih ploča, kao i pri proizvodnji industrijskih briketa.

U Calucemu su svjesni velike važnosti ulaganja u budućnost, stoga njihov međunarodni tim za istraživanje i razvoj upravlja projektima u laboratoriju u Puli i tehnološkom centru u Njemačkoj te surađuje s raznim nezavisnim laboratorijima i sveučilištima u Hrvatskoj i Njemačkoj. Redovito ulažu u unapređenje proizvodnog procesa, a u suradnji sa svojim dobavljačima i državnim tijelima kontinuirano rade i na implementaciji najboljih mogućih tehnoloških rješenja u cilju povećanja efikasnosti i minimiziranja utjecaja na okoliš.

Calucem d.o.o.
za proizvodnju specijalnih cemenata
Revelanteova 4
HR-52100 Pula
Tel.: +385 (0)52 529 554
Fax: +385 (0)52 529 505
E-mail: calucem.komunikacija@calucem.com
www.calucem.com