20. Zlatna kuna

Končar-Mjerni transformatori d.d.

Dobitnik nagrade Zlatna kuna u kategoriji:

Srednja trgovačka društva

Končar – Mjerni transformatori d.d. (KMT) jedno je od trgovačkih društava udruženih u poslovni sustav koncerna Končar – Elektroindustrija d.d., najveće hrvatske grupe pridruženih društava za projektiranje, proizvodnju, izgradnju, razvoj i servisiranje opreme i postrojenja na područjima energetike, transporta, industrije i kućanskih aparata. Društvo KMT pripada poslovnom području energetike, a proizvodni program obuhvaća visokonaponske, srednjenaponske i mjerne transformatore specijalnih izvedaba i namjena. Proizvodi KMT-a rezultat su više od 60 godina iskustva, originalnih ideja i rješenja, istraživanja i ispitivanja unutar tvornice te suradnje s Končar – Institutom za elektrotehniku d.d. i fakultetima Sveučilišta u Zagrebu.

Proizvodnja KMT-a zadovoljava visoke standarde kvalitete, očuvanja okoliša te skrbi o zaštiti zdravlja radnika i sigurnosti na radu, a u proizvodnja mjernih transformatora odgovora zahtjevima svih svjetskih standarda. Takav pristup rezultirao je respektabilnom referentnom listom kupaca i korisnika u više od 90 zemalja u čitavom svijetu. Tvrtka ima iskustvo i u joint-venture aranžmanu pa je tako s jednim od najvećih kineskih proizvođača energetskih transformatora TBEA 2005. godine osnovala zajedničko društvo TBEA Končar (Shenyang) Instrument Transformer Co., Ltd. (NR Kina).

KMT je dobitnik mnogih priznanja: Zlatna medalja za kombinirani transformator na svjetskoj izložbi inovacija u Bruxellesu, Nagrada za primijenjenu znanost RH, Zlatni ključ HIZ-a za ostvareni izvoz u Mađarsku 2007. godine, Zlatnu kunu ŽK Zagreb 2008. godine u kategoriji srednjih trgovačkih društava te Zlatni ključ HIZ-a za najboljeg srednjeg izvoznika u 2011. godini.

Končar – Mjerni transformatori d.d.
Josipa Mokrovića 10
HR-10090 Zagreb
Tel.: +385 (0)1 3794-112
Fax: +385 (0)1 3794-040
E-mail: info@koncar-mjt.hr
www.koncar-mjt.hr