20. Zlatna kuna

LPT d.o.o.

Nominacija u kategoriji:

Srednja trgovačka društva

LPT d.o.o. je dio europske divizije Leggett & Platt Components Europe, a osnovano je 2000. godine kao trgovačko društvo – kćer multinacionalne američke korporacije Leggett & Platt čije se sjedište nalazi u Carthageu, Missouri, SAD. Društvo LPT d.o.o. podijeljeno je u dva osnovna segmenta poslovanja: proizvodnja žice i žičanih jezgri za madrace te proizvodnja strojeva, opreme i dijelova za strojeve za proizvodnju žičanih jezgri te istraživanje i razvoj.

U programu žičanih jezgri LPT d.o.o. danas ima status najvećeg hrvatskog, ali i regionalnog proizvođača različitih tipova žičanih jezgri za madrace i namještaj. U programu strojogradnje postoji nekoliko proizvodnih programa gotovih strojeva i dijelova za strojeve od kojih je najznačajniji program proizvodnje strojeva i opreme za proizvodnju madraca. Vrlo bitan dio poslovanja Društva čini istraživačko-razvojni tim visokokvalificiranih stručnjaka iz područja strojarstva i elektrotehnike koji trenutno radi na nekoliko projekata u okviru djelatnosti. Kontinuirana značajna ulaganja u istraživanje i razvoj rezultirali su da je danas LPT sa svojim suradnicima autor nekoliko patenata koji su zaštićeni u cijelom svijetu.

Društvo je u 2012. godini ostvarilo ukupni prihod viši od 185 mil. kuna te nastavilo kontinuirani rast. Od ukupnog prihoda više od 90 posto ostvareno je u izvozu na tržišta većine europskih zemalja, od čega najviše u Francusku, Dansku, Belgiju, Italiju, Nizozemsku, Španjolsku, Rusiju te zemlje Bliskog istoka. Nešto manje od 10 posto prihoda ostvareno je prodajom na domaćem tržištu. U 2013. godini Društvo nastavlja kontinuirani rast prihoda na postojećim tržištima, snažnije osvajanje tržišta Istočne Europe i zemalja Bliskog istoka, uz istovremeno kontinuirano ulaganje u postojeću opremu, tehnologiju i kadrove.

LPT d.o.o.
Hrupine 4
HR-40323 Prelog
Tel.: +385 (0)40 650-500
Fax: +385 (0)40 638-290
E-mail: lpt.info@leggetteurope.com
www.lpt.hr