20. Zlatna kuna

CESTA VARAŽDIN d.d., Varaždin

Cesta Varaždin d.d.
Međimurska 26
42000 Varaždin


Tel: +385 42 352 505
Fax: +385 42 233 137
info@cesta-varazdin.hr
www.cesta-varazdin.com
Cesta Varaždin d.d. utemeljena je 1962. godine. U vremenu njezina osnivanja počela je intenzivna modernizacija i asfaltiranje prometnica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te je u 60-im i 70-im godinama 20. stoljeća asfaltom „presvučeno“ gotovo tisuću kilometara lokalnih i regionalnih prometnica. U današnje vrijeme Cesta Varaždin kao dio multinacionalne COLAS Grupe uspješno se prilagođava novim uvjetima poslovanja stvarajući kvalitetne osnove svog opstanka i razvoja u budućnosti.
  • 1997. godine osnovana je tvrtka Asfalti Ptuj u Sloveniji koja čini Cestu Varaždin respektabilnim gospodarskim subjektom i kvalitetnim i pouzdanim partnerom u svim segmentima niskogradnje
  • 2001. godine uspostavlja se zasebna tvrtka Cesta-Mineral d.o.o. koja se bavi eksploatacijom tehničko-građevnog kamena i šljunka.
  • 2007. godine osnovan je Alancommerce
  • Od 2007. godine Cesta Varaždin Grupa u 100% je vlasništvu francuske korporacije Colas S.A.
 
  • 2012. godine Cesta Varaždin postaje prva građevinarska tvrtka u Hrvatskoj koja je certificirala integrirani sustav upravljanja (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001)
Cesta Varaždin specijalizirana je za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje autocesta, cesta nižeg ranga, državnih te prometnih površina u sklopu industrijskih, trgovačkih, sportskih, rekreacijskih i turističkih objekata. Kontinuirano je investirala u sofisticirani vozni i strojni park i tako se specijalizirala i za najzahtjevnije poslove poput izgradnje i održavanja autocesta. Posjeduje četiri asfaltne baze koje se nalaze u Varaždinu, Lepoglavi, Posedarju te Pločama, postrojenje za proizvodnju betona i postrojenje za proizvodnju cementne stabilizacije. Tu su i plovni bageri te pogoni za eksploataciju i oplemenjivanje šljunka u Varaždinu i Hrastovljanu te novi kamenolom u blizini Maslenice.