20. Zlatna kuna

AD Plastik d.d.

Dobitnik nagrade Zlatna kuna u kategoriji:

Velika trgovačka društva

AD Plastik d.d. najveći je hrvatski proizvođač plastičnih dijelova za automobilsku industriju. Društvo je nastalo 1992. godine izdvajanjem iz bivše Jugoplastike, da bi se 1996. godine oblikovalo kao dioničko društvo, pod današnjim imenom. Privatizirano je 2001. godine, na bazi tzv. programa radničkog dioničarstva, koji je uspješno realiziran, stoga su djelatnici AD Plastika danas vlasnici skoro petinu dionica svoje tvrtke.

Djelatnost AD Plastika u Hrvatskoj je proizvodnja dijelova iz plastičnih masa za interijere i eksterijere automobila. Osim proizvodnje u Hrvatskoj, Društvo ima proizvodne pogone u Rumunjskoj, Srbiji, Rusiji i Sloveniji. Tvrtka u Hrvatskoj zapošljava 830 djelatnika, a više od 95 posto proizvodnje čini izvoz. Najveći kupci s kojima AD Plastik i ostale članice Grupe uspješno razvijaju dugoročnu poslovnu suradnju su: Renault, Nissan, PSA, Ford, Opel, VW, Dacia, VAZ, Daewoo, Fiat, Mitsubishi.

AD Plastik nositelj je certifikata za kvalitetu ISO 9001, ISO 14001 te ISO/TS 16949. Dobitnici su četiri godišnje nagrade ŽK Split kao najuspješnije  trgovačko  društvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Do sada su dva puta bili nominirani za nagradu Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore kao jedna od najuspješnijih velikih tvrtki u Hrvatskoj. AD Plastik i društvo – kćer PHR iz Rusije 2010. godine dobili su nagradu Renaulta kao najbolji dobavljač autoindustrije za područje Euroazije, što je jedno od četiri geografska područja za koja Renault dodjeljuje takvu nagradu.

U sljedeće tri godine tvrtka planira investicije u proizvodnju te nastavak ulaganja u kadrove, modernizaciju opreme i tehnologije, što je preduvjet održivog razvoja u zahtjevnoj autoindustriji.

AD Plastik d.d.
Matoševa 8
HR-21210 Solin
Tel.: +385 (0)21 206-444
Fax: +385 (0)21 206-599
E-mail: informacije@adplastik.hr
www.adplastik.hr