20. Zlatna kuna

Končar-Energetski transformatori d.o.o.

Nominacija u kategoriji:

Velika trgovačka društva

Končar – Energetski Transformatori d.o.o. ili Končar Power Transformers (KPT) je zajednička tvrtka Končar Elektroindustrije d.d. i Siemens AG koje trenutno zapošljava 527 radnika. To je Društvo znanja i duge tradicije čiji korijeni sežu u davnu 1921. godinu, a bavi se proizvodnjom svih vrsta transformatora velikih snaga namijenjenih potrebama  proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije te industrije i električne vuče.

Društvo je već godinama u potpunosti okrenuto svjetskom globalnom tržištu, izvozi  u 83 zemlje svijeta smještene na svim kontinentima gdje ostvaruje oko 97 posto ukupnog godišnjeg prihoda. Kontinuiranim ulaganjem u poboljšanje kvalitete proizvoda, procesa i poslovnih komunikacija stvorena je respektabilna konkurentna tvrtka u svjetskim razmjerima. koja proizvodi i isporučuje kvalitetne i pouzdane proizvode te je spremna prilagoditi se zahtjevima tržišta i svakom pojedinom kupcu. To je sigurno jedan od razloga da tvrtka iz godine u godinu ostvaruje stabilan ukupni godišnji prihod, što joj uz investiranje u proizvodne i ispitne kapacitete omogućuje uspješno poslovanje, ali i otvaranje novih radnih mjesta. Od 2005 godine je u povećanje i modernizaciju proizvodnih i ispitnih kapaciteta te poboljšanje uvjeta rada i zaštitu okoliša investirano više od 300 milijuna kuna vlastitog novca što uz stručan i motivirani kadar  omogućava razvoj novih tehnološki zahtjevnijih proizvoda i osvajanje novih tržišta.

Tvrtka pridaje najveći značaj obrazovanju zaposlenih na svim razinama, kako u struci tako i u upravljanju procesima uz neophodno učenje stranih jezika. Odgovornost prema zaposlenima, kupcima, dobavljačima i društvenoj zajednici dio je dugoročne strategije opstanka i razvoja Društva.

Končar – Energetski transformatori d.o.o.
Josipa Mokrovića 6
HR-10090 Zagreb
Tel.: +385 (0)1 3795-504
Fax: +385 (0)1 3794-045
E-mail: kpt.hr@siemens.com
www.koncar.hr