20. Zlatna kuna

OMCO Croatia d.o.o.

Nominacija u kategoriji:

Velika trgovačka društva

OMCO Croatia d.o.o. vodeći je europski, a moglo bi se reći i svjetski proizvođač alata za izradu staklene ambalaže. Tvrtka OMCO Croatia d.o.o. iz Huma na Sutli je od 1997. godine dio grupe OMCO International i bavi se istom djelatnošću kao što je i djelatnost cijele OMCO grupe čije je sjedište u Belgiji, a podružnice djeluju u Austriji, Engleskoj, Sloveniji, Turskoj, Rumunjskoj, SAD-u i Republici Hrvatskoj.

U trenutku ulaska u grupu OMCO, podružnica u Humu na Sutli bila je najmanja i po svim ekonomskim pokazateljima najslabija članica grupe OMCO. Nakon manje od godinu dana, Uprava grupacije donosi odluku o investiranju i ulaganju u suvremenu opremu i povećanje proizvodnje po stopi od 20 posto godišnje. Takva stopa rasta i ubrzan razvoj prelaze i okvire same grupe OMCO International pa se nekadašnja malena radionica za izradu i popravak alata od najmanjeg i najslabijeg člana OMCO grupe u 10 godina razvija u najvećeg i najvažnijeg člana OMCO Internationala koji proizvodi 50 posto ukupne proizvodnje cijele grupe OMCO.

Kao priznati europski dobavljač alata za izradu staklene ambalaže, OMCO Croatia d.o.o. svojim proizvodima opskrbljuje najveće europske pa i svjetske grupacije za proizvodnju staklene ambalaže, tako da više od 97 posto proizvoda završava na inozemnom, europskom i izvaneuropskom tržištu. OMCO Croatia je jedna od najbolje opremljenih tvornica u regiji za strojnu obradu metala s najsuvremenijom tehnologijom i opremom i kao takva je središte izvrsnosti i mjesto školovanja i obučavanja mladih ljudi koji čine i većinu zaposlenika tvornice.

OMCO Croatia d.o.o.
Mali Tabor 40/1
HR-49231 Hum na Sutli
Tel.: +385 (0)49 327-327
Fax: +385 (0)49 327-333
E-mail: omco.hr@omcomould.com
www.omcomould.com